Törpenyúl Klub 

TörpenyulakMegalakulásunk célja egy, elsősorban a törpenyulasok, de rajtuk kívül a többi kisrágcsáló-barátot tömörítő klub létrehozása volt. Terjeszteni szeretnénk a nyulak és kisrágcsálók lakásban tartásának mai, az állatvédelmi elvárásoknak megfelelő módját. Ezen belül küzdeni szeretnénk a fogyasztói társadalom felfogása ellen, miszerint ezek a kisállatok "fogyóeszköz" szerepben tűnnek fel.

Klubunk célja, hogy egészséges, lehetőleg fajtiszta állatok legyenek találhatók a kisállattartóknál, és hogy ők is lássák, ha megbízható helyről szerzik be állataikat, sokkal több örömüket lelik tartásukban.

Tenyésztőink olyan állatokat igyekeznek tenyészteni, amelyek öröklődő betegségektől mentesek, és mivel igényeiknek megfelelően lettek felnevelve, sokkal kisebb az esély későbbi megbetegedésükre. Néhány tenyésztőnk törzskönyvezi állatait, így a későbbiekben visszakövethető a tőlük vett állat származása, megkönnyítve a leendő tenyésztők dolgát.

Ha fenti elveinkkel egyetért, szívesen látjuk tagjaink sorában.

A foglalkozások minden alkalommal 18 órakor kezdődnek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2014. éves program ide kattintva tekinthető meg

2013. II. féléves program ide kattintva tekinthető meg

2012. II. féléves program

2012. október 26. 18:00 Nyulas nap, szabad program
2012. december 7. 18:00 Nyuszis mikulás, nyulas nap, buli

2012. I. féléves program

2012. február17. 18:00 Évadnyitó klubnap. Tagdíjak rendezése, új belépők felvétele, év eleji egyeztetés, kiállítás előkészítése.
2012. április 6. 18:00 Előadás, témája még egyeztetés alatt. Az előadás után annak megbeszélése, kötetlen beszélgetés. Nyuszis nap.
2012. június 8. 18:00 Félévzáró, kötetlen beszélgetés, nyulas nap.

Törpenyulas kapcsolat: www.torpenyul.hu

Törpenyúl


Vissza a lap tetejére