Tudósítás a Bugát Pál XXV. Országos Középiskolai Természetismereti Műveltségi Vetélkedőről (2008.08.22. 13:23)

A verseny második napján a számítástechnikai feladatsor megoldását követően ismét találkoztunk a csapatokkal. Az informatikai gyakorlat Dr. Munkácsy Katalin főiskolai docens felügyeletével folyt le. A példák között szerepelt logokészítés, illetve magyar és angol nyelvű szövegértés is. Tapasztalataikról kérdezve a diákokat kiderült, hogy többeknek gondjuk akadt a megadott programok használatával, illetve megoldásaik elmentésével.

Egy lélegzetvételnyi szünet után kezdetét vette a kémiai laborgyakorlat Dr. Róka András főiskolai docens vezetésével. A versenyzőknek 10 különböző témájú kísérlet közül kellett a lehető legtöbbet megoldaniuk. A megkérdezettek többsége a sógyurma-készítést élvezte a legjobban, ahol kibontakoztathatták kreativitásukat. Sokak tetszését elnyerte a „molnárka” úsztatás is, bár „ő” inkább a fizikához köthető. Az első pillantásra egyszerűnek, szórakoztatónak tűnő feladatok azonban komoly kihívást jelentettek, hiszen minden jelenségre kimerítő tudományos magyarázatot kellett adni.

A nap további részében ebéd, majd Molnár Tamás tanár úr vezetésével – a berzések számára már oly jól ismert – sárhegyi tanulmányút várja a diákokat.

Csóka Nikolett, Göncző Levente, Orosz Emese
(a Berze Nagy János Gimnázium tanulói)


Vissza a lap tetejére